пʼятниця, 3 квітня 2020 р.

Чим зайняти дитину під час карантину?


Карантин в Україні: ідеї, як весело провести час з дітьми вдома ...Чим зайняти дитину під час карантину?
Добірка вдалих ідей
Карантин, який оголосили по всій Україні через новий коронавірус, значно ускладнив життя батькам. Ми зробили добірку декількох ідей занять під час карантину.
1. Навчити готувати прості страви. Коли ви готуєте щось вдома — залучайте дитину також вчитися кулінарній справі. Можна приготувати разом печиво чи прості канапки, які вона потім може зробити самостійно. Заняття цікаве й у житті знадобиться.

2. Незвичні способи малювання
Відбитки пальців
Правила. Підготуй такі речі:
шматочки мочалки;
фарби;
вода;
пензлик;
ручки, олівці або фломастери.
Спочатку нанесемо фарбу на мочалку пензликом. Тепер притиснемо до мочалки пальчик. Усе — на папері можна залишати кольоровий відбиток!

Малюнки мильними бульбашками
Правила. У мильний розчин (вода, мило, шампунь) додай акварельної фарби або харчового барвника. Колір обирай на власний розсуд.
Візьми соломинку і дунь через неї в мильну воду, створюючи якнайбільше бульбашок.
А тепер – увага! Візьми акварельний папір та легенько приклади його зверху до бульбашок. Дай просохнути. Щоб зробити папір ще яскравішим, прикладай його до бульбашок на воді різних кольорів.

Дмухавки
Правила. Зробити ляпку. Дмухати на ляпку фарби через соломинку в різних напрямках в залежності від задуму. Домалювати необхідне пальчиком, пензлем, жмаканим папером.
3. Посадити і виростити рослину
Привчити дитину нести відповідальність і не забувати про догляд. Квітка – не пес чи кіт, тож сильно не заважатиме.

4. Вироби своїми руками
Саморобний блокнот

Створіть яскравий особистий блокнот для дитини, де можна записувати її графік на день або  на тиждень. Оформіть і прикрасьте разом новий блокнот і внесіть перші завдання для дитини. З таким підходом навіть завдання «прибратися у кімнаті» буде виконуватися з великим бажанням.

Колаж бажань

Прикрашаємо стіну і вчимо дитину йти до своїх цілей і бажань. Візуалізуємо її мрії і заодно креативно проводимо час, шукаючи необхідний матеріал та вирізаючи потрібні форми.

5. Творчі заняття, якими можна зайнятися вдома. Папір та фарби, деталі для створення колажів чи ліплення з полімерної глини, музичний інструмент — тут уже треба радитися особисто з дитиною.

6. Влаштовуйте вечірній перегляд кіно та сімейні вечері. Такі прості сімейні традиції не дозволяють віддалитися одне від одного, навіть якщо ви щодня зайняті роботою. Перегляд фільму займе 1–2 години, ще 30–40 хвилин вечеря разом за столом. Можна це поєднати, якщо любите вечеряти за переглядом фільмів. Але якщо вибирати кіно та меню на вечерю разом — діти також зацікавляться та полюблять такі традиції.

7. Підписка на онлайн курс
Зараз пропонується безліч цікавих курсів, яким можна навчатися, перебуваючи вдома. Скористайтеся такою пропозицією, якщо у дитини є бажання вивчити щось нове, підвищити свій рівень знання іноземної мови, або навчитися, наприклад, дизайну, фотографії або технічних наук. Тепер не потрібно чекати вступу до університету, щоб придбати нові знання.
А чим ви займаєтесь під час карантину??

Немає коментарів:

Дописати коментар